VEKOP-1.2.1-16-2016-00065

SMTplus Kft.

Technológiai fejlesztés az SMTPLUS Kft-nél

VEKOP-1.2.1-16-2016-00065

24 000 000,- Ft.

51,45 %

A projekt magvalósulásának köszönhetően egy sor ezen iparágban fontos eredmény / előrelépés jönne létre , a teljesség igénye nélkül talán a legfontosabb műszaki eredmények a következőek:

Egy nagyon pontos (+/- 30um) hybrid mozgatású gép kerülne beszerzésre, mely az eddigi 3-4 fúvókás géppel ellentétben 14 fúvókás ez által a termelékenysége jelentősen nagyobb a jelenleginél.

Az alkatrész kezelése oly mértékben fejlett, hogy minden egyes szerelendő alkatrészt automatikusan kamera vizsgál, méri a fizikai méreteit, nem megfelelőség esetén jelzi azt a gépkezelőnek, elkerülendő a hibás alkatrészek szerelését / felhasználását.

Egy időben képes akár 160db különböző típusú alkatrész kezelésére, ezzel a piacon is egyedülálló ebben a méretben és árkategóriában.

Egy gép tudja kezelni az egészen kis méretű alkatrészeket és nagy méretűeket is.

(0,5mm x 0,2mm – 120mm x 90mm) maximum alkatrész magasság: 28mm

CAD data import funkció lehetővé teszi, hogy akár a tervező asztalról azonnal egy kész szerelési program kerüljön ki a gép irányítására.

Multi job tervezés lehetősége biztosítja a nagyon gyors modellváltásokat, lehetőség van arra, hogy még a gép az egyik feléből dolgozik a másik felében már a következő termék előkészítése menjen, jelentősen rövidítve ezzel a modellváltások idejét.

Nozzle anywhere és feeder anywhere funkció biztosítja  a teljes automata üzemmódot kizárva a tévesztés lehetőségét az által, hogy a gépkezelő tetszőleges sorrendben rakhatja be a fúvókákat és az alkatrészeket a gépbe, az felismeri azokat kamerájának és a tárolók egyedi azonosítójának köszönhetően , biztosítva, hogy a megfelelő alkatrészt rakja a megfelelő helyre és a megfelelő fúvókát használja az adott alkatrészhez.

Fejlett software-e segítséget nyújt a hibaelemzésben, grafikonon jelzi a különböző hiba típusokat, azok előfordulási darabszámát, a lehetséges hiba okokat, internet elérés esetén pedig lehetőség van akár az azonnali szerviz értesítésre is.

A gép lehetőséget biztosít a PoP (emeletes tokozás) alkatrészek kezelésére, amelynek segítségével az egyre terjedő elektromos autóiparban használt hibrid áramkörök is összerakhatóak.

Képes együttműködni hálózaton keresztül az őt kiszolgáló és az őt követő géppel is, elérve ezzel, hogy mind az alapanyag mind pedig a késztermék továbbítása automatikusan történjen a megfelelő szállítószalagok segítségével.

Képességei lehetővé teszik az alapanyag bizonyos nem megfelelőssége esetén (hajlott nyáklemez) a szerelés korrekcióját, figyelembe véve a hajlás mértékét, elérve ezzel kisebb mértékű selejt termék gyártását.

  1. november 24.